Mađarska carina vraća kamione bez plombe sa T1 dokumentom iz Srbije?

U javnosti se danas pojavila informacija da se vozila koja na teritoriju Mađarske stupaju sa otvorenim T1 dokumentom u Srbiji, a nemaju carinsku plombu, vraćaju na polaznu carinarnicu.

– Mađarska carina vraća nazad kamione koji nemaju plombu, a radili su T1 u Srbiji. Dosada je kamion mogao da ima plombu, ali i nije morao. Sve je zavisilo od carinika. Sada su promenili princip i od danas su već vratili veliki broj kamiona, da stave plombu u Srbiji – rekli su nezvanično za portal PlutonLogistics u jednoj domaćoj špediterskoj firmi.

Tim povom obratili smo se Upravi carina Republike Srbije, gde su za naš portal rekli da nemaju potvrdu ovakvih dešavanja, da se srpska carina zasad nije suočila sa takvim slučajevima, te da će – ukoliko ih bude – iznaći način da se problem reši.

PlutonLogistics uputiće pitanja mađarskoj carini ovim povodom, kako bismo saznali koji je zvaničan stav, da li je i zbog čega došlo do promene principa rada, kao i domaćim udruženjima da bismo saznali nove informacije sa terena.