POLA TONE neprijavljene obuće zadržano na Horgošu

Carinici su, u saradnji sa policijom, 1. februara 2022. godine na ulazu graničnog prelaza Horgoš otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće, u prikolici kombija koji se iz Nemačke uputio ka AP KiM.

Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao Fiat Ducato, sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka.

Prema dokumentaciji, koja je pratila robu natovarenu na prikolicu, radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i 4 džaka obuće.

Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici, pored četiri prijavljenih, nalazi još 16 neprijavljenih džakova obuće.

Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.

Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom „na kilo“, kao i da je pošiljka teška preko 500 kilograma, navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina