COSCO pokrenuo novi servis prema Budimpešti i Beogradu preko Rijeke

Rijeka Land Sea Express“ – novi brodski i intermodalni servis riječke luke prema državama Srednje Evrope svečano je predstavljen na kontejnerskom terminalu Brajdica kojim upravlja kompanija Jadranska vrata (AGCT). Organizatori novog servisa su COSCO Shipping Lines, najveći kineski i jedan od najvećih svetskih kontejnerskih brodara, kao i Ocean Rail Logistics, kompanija zadužena za železnički prevoz u sastavu COSCO grupe.

Novi intermodalni servis čine redovna nedeljna brodska linija koja povezuje grčki Pirej, glavni hub COSCO-a za Mediteran, s Rijekom te s brodskom linijom usklađeni železnički servisi – blok vozovi za transport kontejnera na linijama između Rijeke i Budimpešte, kao i Rijeke i Beograda.

Projekt je započeo u martu ove godine, zajedničkim radom COSCO Shipping line-a iz Kine i Evrope, kao i kompanija Dragon Maritime, PEARL, Ocean Rail Logistics, Express, HŽ Cargo, Rail Cargo Operator – Hungaria, BILK, Transagent i Jadranska vrata, a samo u prva tri meseca preko rečkog kontejnerskog terminala putem novog servisa pretovareno je više od tri i po hiljada kontejnera. U idućoj godini očekuje se promet od najmanje 16.000 TEU-a (ekvivalent dvadesetstopnog kontejnera) putem Rijeka Land Sea Expressa, piše Novi list.

Putem Rijeka Land Sea Express-a, COSCO svojim klijentima nudi trazitno vrijeme od 32 dana od Istočne Kine do Budimpešte i 28 dana od Južne Kine do Budimpešte, povezujući prekomorske i železničke usluge te koristeći Pirej i Rijeku kao pretovarne luke, prenosi seebiz.eu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.