Prodaja tri broda „Dunav grupa – Agregati“ 22. decembra

U novosadskom Privrednom sudu u četvrtak, 22. decembra, biće održano drugo javno nadmetanje za prodaju tri broda preduzeća „Dunav grupa – Agregati” AD. Naime, Privredni sud je doneo zaključak o javnoj prodaji imovine tog preduzeća na osnovu izvršnog rešenja po kojem ono Razvojnoj banci Vojvodine u stečaju duguje 373.508.792 dinara.

Na javnoj prodaji naći će se tri broda, a procenjena vrednost za svaki je 22.000.000 dinara.

Brod „Kikinda“ zaveden je u glavnoj knjizi upisnika brodova Lučke kapetanije Novi Sad, kao i brod „Novi Bečej“, koji ima sopstveni pogon, otvoreni je motorni teretnjak-sandučar, izgrađen 1978. godine u brodogradilištu MHD u Balatonfiredu, Mađarska, s najvećim istisnim kapacitetom po svedočanstvu o baždarenju, od 1.162,80 kubnih metara.

Brod „Titel“ je otvoreni motorni teretnjak-sandučar i nalazi se u pristaništu Novi Sad, a izgrađen je 1979. godine, takođe u mađarskom brodogradilištu MHD.

Inače, početna cena iznosi samo 30% od procenjene vrednosti, što znači da se brodovi mogu kupiti po znatno nižoj ceni. Svi zainteresovani za učešće na javnom nadmetanju mogu razgledati brodove svake srede od 17 do 19 časova, što je izvršni dužnik dužan da omogući, a u protivnom biće sprovedeno prinudnim putem.