Počela gradnja kontejnerskog terminala i dva nova koloseka u Makišu

U železničkoj stanici Beograd Ranžirna u Makišu počela je izgradnja novog kontejnerskog terminala, koji će imati dva nova koloseka ukupne dužine oko 2,4 kilometra.

Novi kontejnerski terminal će biti izgrađen u okviru šeste grupe ranžirnih koloseka odnosno na prostoru od 68. do 74. ranžirnog koloseka, kao i 77. ranžirnom koloseku u Beograd Ranžirnoj, rečeno je u Infrastrukturi železnice Srbije.

Vrednost ugovorenih radova je 5,5 mil EUR, a sredstva je obezbedila Vlada Srbije.

Rok za završetak projekta je 270 dana.

Radovima na izgradnji novog kontejnerskog terminala u Makišu obuhvaćeni su: demontaža osam ranžirnih koloseka ukupne dužine oko 6,5 kilometara (od 68. do 74. i 77. ranžirni kolosek) i kontaktne mreže iznad njih.

Takođe, radovima je obuhvaćena i izgradnja dva nova koloseka ukupne dužine oko 2,4 kilometra, sa novim šinama i betonskim pragovima, zatim izgradnja manipulativne ploče duge 552 i široke 25,4 metara, izgradnja tri putna prelaza sa pristupnom saobraćajnicom do vage i kontejner za vagu.

U okviru projekta biće izgrađene prostorije za smeštaj osoblja – radnike, skretničare i portire, kao i pristupne saobraćajnice sa parkingom.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.