Rail Cargo Grupa kupila holandskog železničkog operatera

Kako bi proširila svoje međunarodno prisustvo, austrijska Rail Cargo Grupa kupila je kompaniju Captrain Netherlands, čime je obeležen ulazak na holandsko železničko tržište.

U saopštenju za javnost, izvršni direktor OBB Rail Cargo Group (RCG) Andreas Mattha izrazio je svoje oduševljenje akvizicijom, ističući širenje RCG mreže u Holandiji.

– Širenje OBB Rail Cargo grupe se nastavlja: ​​nakon osnivanja podružnica u Kini i Srbiji, RCG sada širi svoju međunarodnu mrežu unutar Holandije – navodi Mattha.

Akvizicija je strateški značajna za austrijsku grupaciju, koja je drugi po veličini pružalac usluga železničke logistike u Evropi. Poslujući u 18 zemalja, sa planovima za proširenje sopstvenih usluga vuče na 14 zemalja, RCG čini vitalni deo evropske privrede, navodi se u saopštenju.

Holandija je ključna geografska i strateška lokacija zbog svojih direktnih veza sa lukama ARA (Antverpen, Roterdam, Amsterdam) i svog pozicioniranja duž ključnih železničkih koridora i terminala, kao što su oni u Gelinu i Merdajku. RCG već ima nekoliko uspostavljenih TransFER mrežnih veza sa fiksnim redovima vožnje.

Među njima su TransFER Linc-Duizburg-Roterdam sa četiri povratna putovanja nedeljno, TransFER Volfurt-Roterdam sa dva povratna putovanja nedeljno i TransFER Linc-Antverpen, koji saobraća skoro svakodnevno. Pomenute rute uspešno povezuju Zapadnu Evropu sa Srednjom, Južnom i Jugoistočnom Evropom.

Preuzimanje kompanije Captrain Netherlands proširuje pokrivenost RCG-a sopstvenim osobljem i lokomotivama na još jedan evropski region.

Captrain Netherlands aktivan je na holandskom tržištu od 2007. godine, a fokusira se na železnički transport na terminalima Geleen i Moerdijk i u Roterdamu, najvećoj evropskoj luci. Kompanija zapošljava 61 radnika, a u 2022. ostvarila je promet od 12,2 miliona evra. Obim transporta iznosio je 765 miliona tonskih kilometara. Ovi rezultati čine ih trećom po veličini kompanijom za železnički transport u Holandiji. Upravljaju flotom od sedam lokomotiva namenjenih ranžiranju i uslugama poslednje milje, što je značajna prednost za transportne operacije end-to-end.

Foto: © RCG

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.