„Železara Smederevo“ autsorsovala logistiku

Kompanija „Hesteel Serbia Iron & Steel Beograd“, novi vlasnik „Železare Smederevo“, obavestila je svoje saradnike da će autsorsovati sektor logistike.

Kako je navedeno u zvaničnom pismu, usluge logistike za gotove proizvode biće ustupljene firmi „Budamar South“ sa sedištem u Bratislavi.

Na ovu odluku se kompanija „Hesteel Serbia Iron & Steel Beograd“, kako je objašnjeno, odlučila jer „planira da osigura otpremu i obezbedi pouzdanu snabdevenost gotovim proizvodima“.

Kompanija „Budamar“ je navela na svom sajtu da ima ozbiljne planove na tržištu logistike na Balkanu, posebno u Hrvatskoj i Srbiji.

Kako bi realizovao te ciljeve, „Budamar“  ulazi u vlasništvo hrvatske kompanije „PPD transport“, kao i „Smart Cargo SK“.

Dalje, navode da su za tržište Hrvatske i Srbije zainteresovani  „zbog liberalizacije železničkih usluga“, kao i da žele saradnju sa velikim industrijskim kompanijama.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

Vi ste izabrali – Vesti koje su obeležile 2016. go... Godina iza nas donela je malo bolju privrednu aktivnost, prikazanu kroz veći obim  uvoza i izvoza,  najavu velikih infrastrukturnih projekata, zatim n...
Peter Malec, predsednik borda direktora kompanije ... Kompanija "Budamar Logistics" ušla je na tržište Balkana kupovinom hrvatske kompanije "PPD Transport”, a u Srbiji je dospela u žižu preuzimanjem logis...