Most na holandskom autoputu A7 u potpunosti ZATVOREN za kamione

Deo autoputa A7 u Holandiji zatvoren je za teški saobraćaj od ponedeljka, 29. aprila. Reč je o mostu na A7 preko Noordhollandsch kanala kod Purmerenda, a kako je saopštila holandska direkcija za javne radove i upravljanje vodama, zabrana je neophodna zbog stanja mosta i bezbednosti osoblja koje ga ojačava.

Još u oktobru 2022. objavljeno je da most više nije dovoljno jak da nosi teška teretna vozila, a zbog toga je uvedeno i ograničenje težine od 25 tona. Radovi na ojačavanju počeli su 5. aprila ove godine, a sada je iz predostrožnosti i obustavljen saobraćaj na ovoj deonici. 

Naime, uprkos ograničenju, mnoga teretna vozila prelazila su preko mosta, pa je holandska direkcija (Rijkswaterstaat) odlučila da uvede potpunu zabranu teškog teretnog saobraćaja na ovom delu autoputa A7, prenosi trans.info.

Vozači su znakovima na putu obavešteni o novoj saobraćajnoj situaciji. Sa severa, teretni saobraćaj preusmerava se na raskrsnici 6 Purmerend-Noord preko puteva N244 i N246 ka autoputu A8. Sa juga, kamioni su preusmereni na raskrsnici Zaandam preko autoputa A8, N246 i N244 ka raskrsnici 6 Purmerend-Noord.

Elisabeth Post, predsednica holandskog Udruženja transporta TLN, sa druge strane, naglasila je da zabrana prelaska mosta na autoputu A7 kod Purmerenda predsavlja veliki problem za prevoznike. Kako je rekla, osim što im obilaženje oduzima vreme, ono dovodi i do veće emisije štetnih gasova kao i do veće potrošnje dizela. Osim toga, napomenula je i da postoji rizik od stvaranja saobraćajnih gužvi na obilaznicama.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.