KONFERENCIJA: Železnički transport robe: perspektive i rešenja 31. oktobra u Beogradu

Osluškujući potrebe tržišta i brojne upite o mogućnostima transporta robe železnicom koje dobijamo svakodnevno, odlučili smo da okupimo logističke operatere, stručnjake u industriji, kao i one koji imaju robu i razmišljaju o železnici. Konferencija Železnički transport robe: perspektive i rešenja biće održana 31. oktobra 2024. godine u Beogradu u organizaciji PlutonLogistics portala.

Infrastruktura železnice, intermodalni terminali i usluge transporta robe se intenzivno unapređuju, a konferencija u Beogradu biće prilika da se predstave sve rute, ukaže na tranzitna vremena i govori o efikasnosti ovakvog vida transporta robe. Na konferenciji će biti reči i o:

  1. Efikasnosti železnice: Transport robe železnicom je često isplativiji na duže relacije u poređenju sa drumskim transportom, naročito kada se radi o velikim količinama tereta.
  2. Ekologiji: Železnički transport je ekološki prihvatljivija opcija, sa znatno manjom emisijom CO2 u poređenju sa drumskim i avio transportom.
  3. Umreženosti železničkih čvorišta sa terminalima i lukama: Povezanost luka i terminala širom sveta omogućava efikasan intermodalni transport.

U svetu koji se brzo menja, železnički transport robe se nameće kao rešenje za mnogobrojne izazove u logistici. Sa unapređenjem infrastrukture, primenom novih tehnologija i fokusom na ekološku održivost, železnica ima potencijal da postane okosnica budućeg transportnog sistema u Srbiji i šire. Povezivanje sa lukama i terminalima omogućava efikasan intermodalni transport.

Događaj će okupiti stručnjake iz industrije, predstavnike kompanija, državne institucije i inovativne aktere u oblasti transporta, s ciljem promovisanja železničkog transporta kao održivog i efikasnog načina za prevoz robe u i iz Srbije.

Ukoliko želite da podržite konferenciju i rezervišete svoje mesto, kontaktirajte nas!

Foto: Canva

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.