Uskoro regionalna železnička kargo linija na relaciji Ljubljana-Beograd

Predstavnici kompanija „Slovenačke železnice cargo„, „Hrvatske železnice cargo„, „Srbija Kargo“ i AGIT  sastali su se 29. januara u  Ljubljani. Tema sastanka bila je oživljavanje prevoza robe na Koridoru 10, preko pruga Slovenije, Hrvatske i Srbije i to od strane nacionalnih operatera. Cilj je da se pojedinačne pošiljke, koje se sada prevoze drumskim saobraćajem, odnosno kamionima, vrate na prevoz železnicom, izvestilo je preduzeće „Srbija Kargo“ na svom sajtu.

Kako navode, to će biti veliki izazov, ali dobra međusobna saradnja ova tri prevoznika,“SŽ Carga“, „HŽ Carga“ i „Srbija Karga“, obezbeđivanje kvalitetna i pouzdane usluge, kao i konkurentne cene prevoza, čine ove planove izuzetno optimističnim.

– Planirano je da sa pilot projekat otpočne već od 1. marta ove godine, a da se kasnije, u zavisnosti od pokazanog interesovanja klijenata i njihovih zahteva, radi na prilagođavanju i unapređivanju projekta, pa čak i uvede poseban voz, pod nazivom „Sava Express“, koji bi saobraćao na relaciji Ljubljana Zalog – Beograd Ranžirna i obrnuto – navodi „Srbija Kargo“.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.