Novi vlasnik DB Schenker – uskoro poznat

Logistička prodaja 21. veka, kako nazivaju prodaju ogranka Nemačke železnice, trebalo bi da bude završena u narednim nedeljama.

Danski brodarski gigant DSV i konzorcijum predvođen privatnim kapitalnim fondom CVC Capital Partners podneli su svoje konačne ponude za kupovinu DB Schenker-a, logističkog ogranka nemačke železničke grupe Deutsche Bahn. Obe zainteresovane strane procenile su kompaniju na oko 14 milijardi evra.

Kako navodi Rojters, a prenosi portal railfreight, ponuda koju je predstavio CVC, u saradnji sa Carlile Group i Investicionom upravom Abu Dabija, uključuje opciju da nemačka vlada ponovo investira u DB Schenker sa manjinskim udelom. U ovom slučaju, čini se da je konzorcijum spreman da poveća svoju ponudu na 16 milijardi evra. Plan za grupu koju vodi CVC je da DB Schenker uvrsti na Frankfurtsku berzu, osiguravajući da sedište kompanije ostane unutar nemačkih granica. S druge strane, ako se prihvati ponuda DSV-a, nekoliko poslova i lokacija može biti žrtvovano.

Grupacija DB odlučila je da DB Schenker stavi na prodaju u decembru 2023. kako bi pomogla u pokrivanju svojih neizmirenih dugova, postavljenih na oko 30 milijardi evra.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.