Kabotaža bez dozvole: inspektori otkrili nelegalan prevoz smrznute SLANINE i masti

Jedan ukrajinski prevoznik zatečen je prošle sedmice kod Radoma u Poljskoj u obavljaju kabotaže bez dozvole, zbog čega će kaznu dobiti i vozač i firma.

Prevoznik je transportovao smrznutu hranu, tačnije smrznutu mast i slaninu, od Zvolena (Zwoleńa) do Lođa (Łodzi). Kada su inspektori ITD Mazovijske oblasti zaustavili hladnjaču radi kontrole, ispostavilo se da ukrajinska firma nema dozvolu koju izdaje Glavni inspektor drumskog saobraćaja. 

To nije bio jedini prekršaj – tokom kontrole, inspektori su takođe utvrdili da je prekršen Zakon o upućivanju radnika u okviru pružanja usluga. Vozač – državljanin Ukrajine, prikazao je potvrdu o upućivanju na teritoriji Poljske sa brojem registracije kamiona koji se ne poklapa sa stvarnim stanjem.

Kontrola je završena  tako što je vozilo transportovano na obezbeđeno parkiralište. Smrznuta hrana je preneta u drugo vozilo, ovoga puta domaćeg prevoznika. Inspektori su kaznili vozača novčanom kaznom, a protiv ukrajinskog prevoznika biće pokrenuti administrativni postupci. Na ime predviđene novčane kazne uplaćena je kaucija, navodi se u saopštenju ITD.  

Foto: Pixabay/Andreas Lischka, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.