Rekordni rezultati najvećeg evropskog prodavca parfema, registrovana i firma u Srbiji

Notino, najveći evropski internet prodavac parfema i kozmetike, zainteresovan je za srpsko tržište.

Kako navodi portal specijalizovan za maloprodaju Retail Serbia, Notino je registrovao firmu u Srbiji, ali još nema informacija kada bi i zvanično kompanija otpočela svoje poslovanje na našem tržištu.

Prema podacima APR-a, Notino d.o.o. Beograd je osnovan sredinom prošle godine, sa šifrom pretežne delatnosti 4775 – Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama. U vlasništvu je peduzeća Notino Europe LTD, Kipar.

Retail Serbia navodi da Notino, osnovan 2004. godine, trenutno posluje u 27 evropskih zemalja. Kroz svoje svoje online prodavnice nudi preko 100.000 artikala u kategoriji parfema i kozmetike. Takođe, poseduje i prodajn objekte u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Prema poslednjim izveštajima, Notino beleži rekordne rezultate sa prometom od više od milijardu evra. Prodaja je rasla najviše u Estoniji (108 odsto) i Švajcarskoj (82 procenata). Najveće inostrano tržište za kompaniju ostaje Poljska.

Samo prošle godine kompanija je prodala 26 miliona paketa sa ukupno 75 miliona proizvoda.

Dva nova logistička centra 

U proteklom periodu značajno su ulagali i u logistiku.

Za nešto više od godinu dana, Notino otvorio dva nova logistička centra. Prošle godine, zakupili su u Poljskoj više od 28.000 kvadratnih metara skladišnog prostora u Južnom parku MDC2 nedaleko od grada Lođ.

Ubrzavamo evropsku ekspanziju birajući jednu od najboljih logističkih lokacija u Poljskoj. Efikasna distribucija i približavanje kupcima su naš prioritet. Svakog dana šaljemo desetine hiljada porudžbina – rekao je tada direktor logistike Notina Tomaš Hofer.

Foto: Unsplah/Nataliya Melnychuk, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.