Aerodrom Lajpcig-Hale sertifikovan za osetljive farmaceutske pošiljke

Nemački Aerodrom Lajpcig-Hale (Leipzig-Halle) dobio je IATA CEIV Pharma sertifikaciju, kojom mu je omogućeno da 24 časa dnevno obrađuje farmaceutske pošiljke osetljive na vreme i temperaturu.

Nakon jednogodišnjeg procesa, IATA je sertifikovala PortGround d.o.o. – stručnjaka za rukovanje teretom na terenu, koji pripada Mitteldeutsche Flughafen AG, u čijem je vlasništvu aerodrom.

– Zahvaljujući CEIV Pharma akreditaciji, proširujemo područje poslovanja i sada imamo potpuno sertifikovan postupak za rukovanje osetljivim lekovima – rekao je Aleksandar Konig (Alexander König), generalni direktor PortGround kompanije.

– To znači da na aerodromu Lajpcig-Hale možemo pružiti čitav spektar usluga rukovanja teretom na jednom mestu – od primanja isporuka, pripreme i skladištenja tereta do utovara u avion.

Međunarodna CEIV klasifikacija u oblasti logistike farmaceutskih proizvoda potvrdila je da se sa osetljivim farmaceutskim proizvodima pouzdano rukuje u skladu sa međunarodnim standardima.

Sertifikacija zahteva odgovarajuće upravljanje kvalitetom i redovnu obuku za sve one koji su uključeni u proces, kao i odgovarajuću infrastrukturu. Aerodrom Lajpcig-Hale postavio je temelje za ovo još 2017. godine, sa novim hladnim objektom za skladištenje u World Cargo centru. Objekat nudi direktan pristup platformi za utovar, čime je omogućeno da se roba transportuje samo na kratkoj udaljenosti od i do aviona i kamiona.

Sa oko 1,24 miliona tona u 2019. godini i dozvolom za rad od 24 časa dnevno, aerodrom Lajpcig-Hale peto je najveće čvorište teretnog avio prevoza u Evropi.

Izvor: aircargonews.net

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.