Isporučen prvi MSC Air Cargo avion

Kompanija MSC preduzela je sledeći korak u razvoju svog Air Cargo rešenja. Prvi MSC brendirani avion, koji je napravio Boeing, a kojim će upravljati Atlas Air, nedavno je isporučen. Letelica će biti angažovana na rutama između u Kine, SAD, Meksika i Evrope.

– Našim klijentima je potrebna opcija avio prevoza, zbog čega integrišemo ovaj način transporta kako bismo upotpunili naš sveobuhvatan portfolio pomorskog i kopnenog transporta. Isporuka ovog prvog aviona označava početak našeg dugoročnog investiranja u avio-kargo segmentu – izjavio je Jannie Davel, stariji potpredsednik Air Cargo u MSC-u.

Davel poseduje bogato iskustvo u segmentu avio-transporta, u kome je radio dugi niz godina, pre nego što se pridružio MSC-u 2022.

– Od početka rada u kompaniji MSC, razgovarao sam sa mnogobrojnim partnerima i kupcima širom tržišta i vrlo je jasno da avio-kargo segment može omogućiti nizu kompanija da zadovolje svoje logističke potrebe. Letenje dodaje opcije, brzinu, fleksibilnost i pouzdanost za upravljanje lancem snabdevanja, uz dodatne benefite kada je reč o transportu osetljive robe, kao što su voće, povrće, farmaceutski i drugi zdravstveni proizvodi ili roba visoke vrednosti – rekao je.

– Verujemo da se MSC Air Cargo razvija iz čvrstih osnova zahvaljujući pouzdanoj, stalnoj podršci našeg operativnog partnera Atlas Air – poručuju iz kompanije MSC.

Ovaj avion je prvi od četiri B777-200F u planu. Ta letelica je opremljena naprednim rešenjima koja garantuju efikasnost u potrošnji goriva, uz niske troškove održavanja i rada. Sa dometom od 4.880 nautičkih milja (9.038 kilometara), može da leti dalje od bilo kog drugog aviona u svojoj klasi.

Izvor/foto: MSC