Swissport uvodi ULD sistem za praćenje u skladišta

Kompanija Swissport planira da do kraja godina sva svoja skladišta opremi Unilode i Descartes Bluetooth tehnologijom.

Tehnologija za praćenje u 115 skladišta nadgledaće digitalno označene jedinice za ukrcavanje tereta (ULD), čime će se povećati transparentnost poslovanja za kupce.

Hendrik Lejsens (Hendrik Leyssens), potpredsednik sektora globalnog transporta tereta u kompaniji Swissport, istakao je da geolokacija ULD omogućava praćenje i kontrolu zaliha u realnom vremenu, omogućavajući aviokompanijama i teretnim kompanijama da efikasnije i ekonomičnije planiraju distribuciju svojih velikih ULD flota.

– Saradnja sa Unilode i Descarters i implementacija globalnog ULD praćenja u našim skladištima pokrenuće digitalnu transformaciju lanca snabdevanja, kao i transformaciju transportne industrije – rekao je.

Swissport, jedan od svetskih lidera u aerodromskim uslugama i rukovanju avionskim teretom, kontinuirano ulaže u nove tehnologije i sisteme za automatizaciju u svojim skladištima. Kompanija je uvela samostalne teretne kioske, kako bi vozačima kamiona omogućila da preskoče čekanje u redovima i ručno sređivanje papirologije, što usporava isporuku hitnih pošiljaka.

U 2019. godini, kroz Swissport skladišta prošlo je oko 4,6 miliona tona avio tereta. U toku su veliki projekti za povećanje kapaciteta u Frankfurtu i Melburnu, a oba projekta trebalo bi da budu okončana u trećem kvartalu 2020. godine.

Izvor: aircargonews.net