„Turkish Airlines Cargo“ uspostavio direktnu liniju Beograd-Istanbul

„Turkish Cargo“, brend kompanije „Turkish Airlines“ za teretni saobraćaj,  uspostavio je 5. aprila  redovnu kargo liniju iz Beograda, sa Aerodroma Nikola Tesla. „Turkish Cargo“ saobraćaće svake subote sa beogradskog aerodroma širokotrupnim avionima tipa Airbus A330.

Ovo je prvi put posle duže pauze da sa Aerodroma Nikola Tesla jedna aviokompanija saobraća širokotrupnim avionom na redovnoj liniji, u standardnom terminu – subotom u pola dva ujutru. Zahvaljujući ovoj inovaciji biće omogućeno dodatno povezivanje u cilju plasiranja robe na tržišta Azije, Afrike, Bliskog istoka, SAD-a, Kanade i drugih zemalja. Redovnost linije omogućava srpskim kompanijama da lakše planiraju svoje poslovanje i istovremeno isto prošire i u međunarodne okvire, jer sada imaju „Turkish Cargo“ kao pouzdanog poslovnog partnera koji će im olakšati povezivanje sa regionima u kojima do sada nisu bili prisutni.

Domaćin svečanosti održane povodom početka redovnog saobraćanja na kargo liniji bio je Ozgur Boran, generalni direktor kancelarije „Turkish Airlines“ u Beogradu.

– Prateći sve veće zahteve klijenata, shvatili smo da je uvođenje redovne kargo linije veoma važan korak u momentu kada je tražnja za povezivanjem naše dve zemlje sve veća. Dodatno, ovaj korak doprineće i boljoj povezanosti sa regionom i svim drugim zemljama u koje „Turkish Cargo“ leti. Veoma smo ponosni što smo baš mi kao kompanija imali tu privilegiju da znatno povećamo kapacitete beogradskog aerodroma – izjavio je Ozgur Boran, generalni direktor kancelarije „Turkish Airlines“ u Beogradu, ponosno istakavši da TA tako aktivno doprinosi povećanju ekonomske razmene sa novim regionima i lakše planiranje kompanijama koje žele da deo svog poslovanja prebace i na međunarodno tržište.

Svečanoj promociji lansiranja redovne kargo linije, prisustvovali su i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, pomoćnik ministra saobraćaja za vazdušni saobraćaj Milutin Popović, NJE Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Republike Turske u Srbiji, kao i ostali brojni predstavnici vladinih institucija i diplomatskog kora koji su prepoznali značaj ovog poslovnog poteza, ne samo za TA, već i za Srbiju.

Zbog važnosti ovog poslovnog poteza za TA, koktelu su prisustvovali i predstavnici „Turkish Cargo“-a iz Istanbula: Šukru Nenem, potpredsednik „Turkish Cargo“-a za komercijalne poslove, i Burak Omerolu, regionalni menadžer „Turkish Cargo“-a.

Kao jedna od avio-kompanija sa najvišom stopom širenja mreže teretnog saobraćaja, „Turkish Cargo“ leti do 94 destinacije širom Evrope, a sada se i Srbija svrstala u tu mrežu. Kompanija nastavlja da sprovodi planove vezane za širenje u Jugoistočnoj Evropi uvođenjem usluga teretnog saobraćaja u Beogradu na nedeljnom nivou od 5. aprila 2014. Ova usluga će takođe dodatno ojačati i postojeće kargo kapacitete Beograda.

„Turkish Cargo“ omogućava najefikasniju vezu sa vodećim proizvodnim i komercijalnim centrima širom sveta, zahvaljujući floti od 241 aviona kompanije „Turkish Airlines“. Mreža ove kompanije sastoji se od preko 250 destinacija u 105 zemalja sveta, uključujući i 49 destinacija sa redovnim kargo linijama koje opslužuje 9 teretnih aviona „Turkish Cargo“-a. Uz razvoj poslovanja na globalnom nivou, „Turkish Cargo“ konstantno zadovoljava potrebe svojih klijenata, zahvaljujući velikoj posvećenosti pružanju vrhunskih usluga u svim fazama transporta. Za informacije o rasporedu letenja i detalje, posetite adresu www.turkishcargo.com  ili pozovite info centar na +90 850 333 0 777.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.