„Air Serbia“ od 26. oktobra leti za Abu Dabi, Bukurešt, Prag….

Nacionalna aviokompanija „Air Serbia“  najavila je danas nove destinacije, povećanje broja letova na linijama ka kojima već leti, i početak programa obnove flote. Od 26. oktobra, „Air Serbia“ će iz svoje matične luke – beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, redovno saobraćati ka Abu Dabiju (UAE), Banjaluci (BiH), Bukureštu (Rumunija), Ljubljani (Slovenija) i Pragu (Češka), a razmatra se uvođenje dodatnih destinacija, navodi se u saopštenju kompanije.

Do juna meseca 2014, „Air Serbia“ će duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mesta na preko 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja sveta.

Planirani red letenja prilagođen je ostvarivanju što boljeg povezivanja letova iz Beograda ka svim destinacijama, dok će najčešći povratni letovi ka Beogradu biti u 07, 13, 17, i 23 sata.

U skladu sa interesovanjima putnika, ka najvažnijim i najčešćim poslovnim destinacijama – Parizu, Cirihu i Moskvi – leteće se dva puta dnevno kako bi putnici iz ovih gradova mogli da se vrate u Beograd istog dana.

Prema rečima generalnog direktora „Air Serbia“ Daneta Kondića, osavremenjivanjem nacionalne aviokompanije letelicama Erbas A319, proširenjem saobraćajne mreže i usklađivanjem reda letenja preduzimaju se ključni koraci za stvaranje srpske aviokompanije kakva je i potrebna putnicima.

– Naši novi avioni obezbediće visok nivo komfora i usluga u kojima putnici, koji su do sada leteli srpskom aviokompanijom, nisu imali prilike da uživaju tokom leta. Sa nestrpljenjem očekujemo dan kada ćemo moći svojim putnicima da ponudimo potpuno novo iskustvo putovanja avionom. Biće to efikasna flota kada je reč o potrošnji goriva, prilagođena savremenim ekološkim standardima, kojom će se bolje ispunjavati zahtevi naše saobraćajne mreže i poslovanja –  kazao je Kondić.

Novi red letenja obezbediće maksimalnu povezanost sa glavnim aerodromima na destinacijama ka kojima „Air Serbia“ leti, uključujući i vazdušnu luku u Abu Dabiju, iz koje novi partneri srpskog avioprevoznika „Etihad Airways“ i  „Jet Airways“ imaju redovan saobraćaj ka destinacijama u Indiji, Africi, Kini, Jugoistočnoj Aziji, Australiji i ka gradovima na Bliskom Istoku.

„Air Serbia“ će nastaviti i poboljšati dobru saradnju i partnerstvo sa najvažnijim aviokompanijama Evrope među kojima su „Air France“, KLM, Alitalija i Er Berlin, čime će pred putnicima biti najbolje veze sa glavnim aerodromima u Parizu, Amsterdamu, Rimu, Berlinu i Dizeldorfu i presedanje na dalje letove ovih aviokompanija ka željenoj destinaciji.

„Air Serbia“  će u saradnji sa „Air Berlin“-om ponuditi direktne letove iz Berlina za Čikago.

Šest od osam aviona Erbas A319 u Er Srbiju će doći već ove godine, a svaka letelica će imati konfiguraciju od 128 mesta u putničkoj kabini – osam u sasvim novoj Biznis i 120 u Ekonomskoj klasi.

Preostala dva A319 stići će u Er Srbiju sledeće godine, a razmatra se i nabavka dva veća aviona tipa Erbas A320.

Druga faza u obnovi flote „Air Serbia“ biće nabavka novih aviona putem javnog tendera 2016. godine, a tipovi aviona koji su planirani su: Erbas A320NEO, Boing 737 MAX i Bombardie CS300, koji su ekonomski mnogo efikasniji od dosadšnjih tipova vazduhoplova, ali su i po ekološkim standardima daleko savremeniji, navedeno je u saopštenju „Air Serbia“.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.