„EurologSystem“ dobio GMP B4 sertifikat za transport prehrambenih proizvoda

Kompanija „EurologSystem“ je saopštila da je ispunila sve zahteve standarda i dobila sertifikat GMP+ B4 koji definiše način transporta prehrambenih proizvoda za ljudsku i životinjsku ishranu od mesta proizvodnje do mesta isporuke finalnim potrošačima.

GMP+ sertifikat imaju kompanije koje su usvojile i pridržavaju se međunarodnih pravila i obaveznih procedura pri manipulaciji, skladištenju, transportu i pretovaru prehrambenih proizvoda, kao i načina čuvanja ove robe.

Ovaj sertifikat je još od 2015. godine postao neophodan za ceo lanac rukovanja prehrambenim proizvodima na tržištu Holandije, Nemačke i Austrije. GMP+ sertifikaciju danas ima više od 16.000 pravnih lica u više od 70 zemalja sveta, navela je kompanija u saopštenju.

Primenom standarda „EurologSystem“ garantuje da se GMP+ sertifikovana roba transportuje u skladu sa GMP+ zahtevima i pored toga što sam prevoznik nije GMP+ sertifikovana kompanija. Ovaj model saradnje pod nazivom „Gatekeeper“ propisan je standardom GMP+ BA10.

U skladu s tim „EurologSystem“, odnosno njegov organizacioni deo koji se bavi razvojem poslovnih rešenja – ICT Business Solutions – pripremio je IT rešenje koje nudi svojim dobavljačima. Ovim rešenjem dobavljači koji nisu GMP plus sertifikovani moći će da se uključe u GMP+ transportni lanac.

„EurologSystem“ je, takođe, uspešno obavila resertifikaciju standarda ISO 9001:2015. Ovaj standard je prvi put verifikovan 2013. godine, a dobijanjem novog sertifikata potvrđena je usaglašenost upravljanja poslovnim procesima sa zahtevima standarda u oblastima – posredničke usluge u železničkom i drumskom robnom transportu i poslovna rešenja u transportu i logistici.

Kompanija „EurologSystem“ se bavi organizacijom transporta robe u unutrašnjem i međunarodnom železničkom i drumskom saobraćaju. Specijalizovani su za međunarodni transport robe u rasutom stanju iz Srbije prema zemljama regiona i zapadne Evrope.