Ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta – PRIJAVE do 31. marta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazalo je ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju za 7. april 2023. godine u prostorijama Saobraćajnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Ulica vojvode Stepe br. 305, sa početkom u 9:00 časova za prvi deo ispita, odnosno sa početkom u 12:00 časova, za drugi deo ispita.

Zbog ograničenih kapacitete, mogućnost učešća na ispitu ima prvih 70 kandidata koji potvrde svoje prisustvo na mejl adresu drumski@mgsi.gov.rs najkasnije do 31. marta 2023. godine i imaju uredan zahtev za polaganje ispita. Ukoliko bude postojala mogućnost za povećavanje kapaciteta, broj kandidata biće povećan.

U slučaju neopravdanog neizlaska na ispit kandidata koji je potvrdio svoje prisustvo na ovom ispitu, smatraće se da kandidat nije položio ispit.

Na sajtu MGSI objavljen je spisak relevantnih propisa iz oblasti sadržanih u Programu za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti, kao i ispitna pitanja od kojih će 20 biti izabrano za prvi test.

Pripremna nastava

U susret novom ispitnom roku, Centar za stručno osposobljavanje u transportu Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije zakazao je dvodnevnu pripremnu nastavu.

Tokom dva dana trajanja obuke polaznici mogu da čuju odgovore na sva zadata ispitna pitanja, kao i da se upoznaju sa tipičnim elementima zadatka studije slučaja i rešenjima studija slučaja sa prethodnih ispita. Svi polaznici dobijaju elektronsku verziju Zbornika propisa i potrebna uputstva za dalje samostalno učenje i pripremu ispita.

Pripremna nastava održaće se u terminu 21. i 22. marta 2023. godine, Resavska 15, sala 3B, od 10 do 16 časova. Elektronska prijava pohađanja pripremne nastave za polaganje ispita može se izvršiti na sledećem linku: Priprema za polaganje ispita u terminu 21. i 22. mart 2023. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla centarzaobuku@pks.rs i telefonom na 0668751144 (Nebojša Jevtić).

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.