Podravka i Atlantic sarađivaće u izvozu na austrijsko i američko tržište

Atlantic Grupa i Podravka dogovorile su saradnju u izvozu na tržišta Austrije i Sjedinjenih Američkih Država, čime će osnažiti plasman svojih proizvoda i prepoznatljivost brendova, koristeći razvijenu poslovnu mrežu i tržišne pozicije koje obe kompanije imaju u ovim državama, saopšteno je početkom sedmice.

– Dve vodeće hrvatske proizvodne kompanije, Atlantic Grupa i Podravka, uvele su jedinstvenu praksu uzajamne izvozne podrške. Atlantic-ova kompanija za distribuciju u Austriji osiguraće podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na tom tržištu, dok će, istovremeno, Podravka putem svoje kompanije u SAD plasirati Atlantic proizvode na američko tržište – navodi se u saopštenju.

Predsednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je kako je ostvarivanje ove sinergije „važan iskorak u praksi poslovanja hrvatskih kompanija u inostranstvu“.

– Izuzetno sam zadovoljna ovim korakom, jer na ovaj način dve snažne kompanije udružuju snage kako bi još više izvozile i jačale prisutnost sopstvenih brendova i na evropskom i na američkom tržištu – poručila je Dalić.

Predsednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi (Emil Tedeski) istakao je da smatra kako su vegeta i argeta, kao najistaknuti izvozni brendovi dve kompanije – uz ostali portfolio, prirodni saveznici u nastupu na internacionalnim tržištima.