Objavljena aprilska revizija plana raspodele dozvola za 2019.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na osnovu Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima utvrdilo aprilsku reviziju plana raspodele dozvola za 2019. godinu i objavilo pojedinačne planove prevoznika i Opšti deo plana raspodele.

Pojedinačni planovi prevoznika sadrže pregled zaduženih dozvola do 8.4.2019. godine (obrađena razduženja i zahtevi predati zaključno sa 5.4.2019. godine) i bodovane komplete sa važećim sertifikatima na dan 5.4.2019. godine.

Novim Opštim delom plana raspodele koji je na snazi od 9. aprila 2019. godine promenjeni su kritičnost pojedinih kontingenata i tzv. koeficijenti nekritičnosti. Osim toga, Ministarstvo je ovim Opštim delom planom uvelo i novi poseban uslov za korišćenje dozvola. Od 1. maja 2019. godine, uz razduženje pojedinačnih dozvola kojima je obavljen bilateralni prevoz, prevoznici će biti u obavezi da dostave i kopiju JCI (Jedinstvena carinska isprava), odnosno odgovarajući ekvivalentan dokaz.

Pojedinačne planove prevoznika možete naći OVDE.

Izvor:  Kancelarija Ivanović

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.