POLJSKA: Za dva dana prekontrolisano 258 kamiona iz trećih zemalja

Poljska saobraćajna drumska inspekcija (Inspekcja Transportu Drogowego) je prošlog četvrtka i petka (24. i 25. februara), u okviru organizovane kontrole stranih kamiona, obustavila tri prevoza koji su vršeni na osnovu neispravnih dozvola.

U okviru dvodnevne akcije, u području Mazovije (Vojvodstvo Mazovsko), poljski inspektori su pregledali 258 kamiona, koji su u vlasništvu prevoznika čije je sedište van Evropske unije. Tokom kontrole je došlo do obustave tri tranzitna prevoza.

Naime, vozači dva ruska i jednog turskog kamiona pokazali su neispravne dozvole. Inspektori su utvrdili da vozači nisu popunili obavezna polja, koja se, između ostalog, odnose i na količinu prevezenog tereta. Jedan od ruskih kamiona je pao i na tehničkom pregledu, jer je na vozilu konstatovan kvar u vidu napuklog kočionog diska, pored točka.

Vozač se privremeno “oprostio” od potvrde o registraciji vozila, a sledovala mu je i novčana kazna.

Protiv tri prevoznika pokrenuti su upravni postupci, a kamioni su upućeni na predviđena čuvana parkirališta. Prevozi će biti nastavljeni nakon ispravno izdatih novih dozvola i plaćanja depozita za kazne koje sleduju.

Izvor/foto: gov.pl