Pupinov most – obavezna trasa za teretna vozila u tranzitu

Otvaranjem Pupinovog mosta za saobraćaj ne dobijamo samo vezu između Zemuna i Borče, već se oslobađa gradsko jezgro od teretnih vozila. Do sada je jedinu vezu između desne i leve beogradske strane Dunava predstavljao Pančevački most i kao takav bio je preopterećen kako putničkim tako i teretnim vozilima u tranzitu.

Povezivanjem Borče i Zemuna, teretna vozila u tranzitu koja su do sada koristila ulice: Savsku, Karađorđevu, Bulevar vojvode Bojovića, Mije Kovačevića, Ruzveltovu, Dimitrija Tucovića, Batutovu, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića kao jedinu vezu sa pančevačkom i zrenjaninskom stranom Dunava moći će da ostvare svoju ciljnu destinaciju krećući se izvan centralne gradske zone.

Naime, sada su svi pravci ulaska u grad od Smedereva, Niša, Kragujevca, Čačka, Obrenovca, Novog Sada i Šida povezani sa Zrenjaninom i Pančevom i sva tranzitna kretanja biće izmeštena iz uže gradske zone. Vozače teretnih vozila u tranzitu uprava Grada Beograda je obavestila da će, kao i do sada, Kružnim putem i Obilaznicom biti povezani pravci od Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), od Novog Sada i Šida (na petlji Dobanovci), a preko Pupinovog mosta sa Zrenjaninom, odnosno Pančevom i Vršcem i da je ovo za teretna vozila obavezan tranzitni pravac kojim se mogu kreteti 24 sata.

Prilaz sadržajima u Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, nije moguće nastaviti kretanje teretnim vozilima ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno Karađorđevoj i Savskoj ulici.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.