Slovački prevoznici zabrinuti: „Veliki guraju male u ambis, firme iz trećih zemalja preuzimaju posao“

Udruženje ČESMAD ​​Slovakia poslalo je pismo u oko 60 najvećih kompanija u Slovačkoj sa molbom da pomognu u sprečavanju nelegalnog poslovanja u transportu koji, kako tvrde, cveta u ovoj zemlji. Iz Udruženja kažu da će intenzivno i javno ukazivati na otkrivene „nestandardne ugovorne odnose i ponašanja“.

– U poslednje vreme na slovačkom tržištu su se pojavili prevoznici koji ne ispunjavaju zakonske uslove i zloupotrebljavaju toleranciju ili nizak kapacitet kontrolnih organa koji bi trebalo da identifikuju i ograniče takvo ponašanje. Smatramo da je i u vašem interesu da eliminišete nelegalno poslovanje koje svi zajedno plaćamo – navodi se u otvorenom pismu koje je vlasnicima firmi, rukovodiocima i članovima uprave preduzeća u ime Udruženja uputio predsednik ČESMAD Pavol Piešťanský.

U pismu se navodi da udruženje, između ostalog, nastoji da izgradi svest o transportnom sektoru, da neguje transportno tržište i nadgleda poštovanje pravila i fer konkurenciju. Oni ukazuju na niz nepravilnosti i napominju da neki špediteri i posrednici sklapaju ugovore za 2024. godinu, a da ne uzimaju u obzir kretanje cena na tržištu.

– Legalno angažovani prevoznici isplaćuju plate, plaćaju poreze, takse i putarinu. Promena ovih naknada se prirodno mora odraziti na cenu njihove usluge. Trenutno je u toku implementacija Direktive o evrovinjeti širom Evrope, što će dovesti do značajnog povećanja cena putarine u EU već od 2024. godine. Imajte na umu da stare cene nemaju ekonomsku racionalnost i da prevoznici najverovatnije neće moći da ih ispoštuju. Osim toga, sumnjamo da se značajno jača ekonomska pozicija velikih kompanija zloupotrebljava protiv manjih prevoznika, koji bivaju gurnuti u poslovanje sa gubitkom – ukazuju iz udruženja.

ČESMAD Slovakia tvrdi i da su prevoznici iz drugih zemalja, uključujući države van Evropske unije, počeli da preuzimaju veliki obim transporta.

– Podsećamo na važeća zakonska pravila u pogledu obima i mogućnosti obavljanja ovakvih prevoza, a najšire mogućnosti su uvek domaće, tj. u našem slučaju slovačke kompanije. Istovremeno, ističemo da nepoštovanje zakonske regulative tokom prevoza obično uzrokuje i isključenje iz osiguranja, što znači da je u krajnjoj liniji ugrožena i vaša mogućnost da dobijete odštetu u slučaju problema. Razmislite kako se postiže niža ponuđena cena i da li je zaista vredno povećanog rizika – ističu u udruženju.

Oni napominju da za sve prevoznike važe ista pravila u pogledu vremena vožnje i odmora, kao i da bi zato trebalo proveriti da li je prevoz planiran uzimajući u obzir sve obavezne pauze vozača.

– Ne zato što to zakon nalaže, već zato što je umoran i nepažljiv vozač kamiona veoma opasan element u drumskom saobraćaju, na putu kojim se svi mi krećemo – navodi se u otvorenom pismu.

Izvor: ČESMAD Slovakia

STROŽA kontrola srpskih prevoznika u Mađarskoj – Najavili „čišćenje“ tržišta i podršku domaćim firmama