Stiže nova saobraćajna kamera – vidi sve i ne greši

Poljska kompanija Vitronic Machine Vision jedan je od lidera na tržištu izrade sobraćajnih kamera, čiji je primarni interes obuzdavanje „nestašnih“ vozača. Upravo je isporučila poljskoj saobraćajnoj policiji seriju svojih novih uređaja pod nazivom Poliscan, koji garantuju odlične performanse.

Kako iz Vitronica kažu, a prenosi portal B92, njihovi se snimci ne mogu poništiti na sudu, svi uređaji su sertifikovani i tačni.
Njihovo kućište je nalik na stub, kamere snimaju u svim pravcima, a jedan merni sistem prati nekoliko saobraćajnih traka. Kamere, osim toga, mogu detektovati približavanje i odlazak vozila, snimati vozila koja se kreću jedno iza drugog, tako da je, kako proizvođač kaže, obezbeđeno besprekorno evidentiranje prekršaja, čak i u gustom saobraćaju.

Zahvaljujući tehnologiji laserskog merenja, nemoguće je zameniti, odnosno pogrešno proceniti vozila koja su prebrza, čak i ako voze paralelno. Na kvalitet merenja ni na koji način ne utiču saobraćajni ili vremenski uslovi. Poljaci tvrde da je za raznovrsnost zaslužan laser, odnosno Lidar.

Vitronic prodaje svoj novi uređaj u tri konfiguracije, kao stub sa nizom kamera, na stativu ili u kućištu koje podseća na zadnji deo kamp kućice. Kako iz ove firme objašnjavaju, dok mnoge kamere imaju ograničenja brzine koju mogu da detektuju, ova kamera posustaje tek nakon 320 km na čas!

Foto: vitronic.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.