Velika ulaganja na granici Bugarske i Turske – u planu i novi brzi put

Bugarska vlada je najavila niz investicija koje će se sprovesti na granici s Turskom.

U roku od mesec dana biće izabran izvođač radova za rekonstrukciju punkta Kapitan Andreevo. Ovo je najavio premijer Dimitar Glavčev prilikom posete tom graničnom prelazu. Planirano je proširenje punkta u 2 aspekta: prvo rekonstrukcija postojećeg, a drugi aspekt je izgradnja drugog terminala koji će se nalaziti u blizini punkta.

Premijer je naložio da se ubrzaju radovi na proširenju druge dve tačke sa Turskom – kod Lesova i kod Malkog Trnova, a očekuje se da će i tu doći do ozbiljnog razvoja.

Glavčev je na graničnom prelazu obišao i Zajednički kontakt centar za policijsku i carinsku saradnju Bugarske, Grčke i Turske, koji je jedan od najvažnijih elemenata tripartitne saradnje na zaštiti granica, borbi protiv ilegalnih migracija, borbi protiv trgovine ljudima, krijumčarenja i carinskih prekršaja.

– Centar je zaista primer kako se zajedničkim delovanjem postiže rezultat –  napomenuo je premijer.

Najavljeno je i da će se  obezbediti brzi put između graničnih prelaza Lesovo i Kapitan Andreevo, kako bi se oba punkta mogla koristiti u gustom saobraćaju.

– Radi se transportna analiza kako bi se videlo koja je najbolja opcija za izbor projekta koji će se realizovati, kako bi on imao perspektivu za narednih 50 godina – navedeno je na skupu.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.