TRANSPORT ROBE U CRNU GORU: Kada je zbirni transport robe dobra opcija?

Srbija je tradicionalno značajan spoljnotrgovinski partner Crne Gore. Statistika kaže da je Srbija u periodu januar-oktobar 2019. godine bila najveći spoljnotgovinski partner te zemlje i u izvozu i u uvozu. Firme iz Srbije su u prvih deset meseci ove godine u Crnu Goru plasirale robu vrednu 424,8 mil EUR, dok je izvoz naših suseda dostigao 82,8mil EUR.

Za efikasnu trgovinu, potreban je i efikasan transport. Istraživali smo šta se dešava kada nema robe za pun kamion? Kada se više pošiljki šalje na različite adrese? Kada vam je potreban transport samo jedne pošiljke? Kada je zbirni transport dobra opcija?

Odgovarajući na zahteve tržišta, a u cilju da svojim klijentima omogući maksimalnu efikasnost uz povoljnu cenu, kompanija NELT je 1. novembra uvela uslugu zbirnog transporta na relaciji Srbija – Crna Gora.

– Zbirni drumski transport obezbeđuje manje troškove, veću sigurnost u transportu robe, veću fleksibilnost u slanju na različite adrese i omogućava da se više usluga objedinjeni u jednu – navode u kompanij NELT.

Pošiljke klijenata se Neltovim vozilima prikupljaju sa teritorije cele Srbije i skladište u distributivno-logističkom centru u Dobanovcima. Svakog utorka i četvrtka, pošiljke se kamionom otpremaju do Montenomaksa u Danilovgradu odakle se, nakon uvoznog carinjenja, dostavljaju kupcima u Crnoj Gori. Svojim klijentima NELT obezbeđuje i uslugu izvoznog carinjenja.

– Ako dinamika poslovanja od vas zahteva da vašim klijentima brzo obezbedite manje količine robe sa različitih destinacija ili vaš kupac očekuje isporuku u što kraćem roku, tada je najefikasnija opcija zbirni drumski transport – navode u kompaniji NELT.

Zašto je zbirni transport dobra opcija?

  • Smanjuje troškove

Kako prevoznik prikuplja, skladišti, a zatim raspoređuje sve pošiljke na jedan kamion, svaki pošiljalac plaća deo troškova korišćenja kamiona, ali ne i ceo kamion.

  •  Veća sigurnost u transportu robe

Sva roba je osigurana prema međunarodnim standardima, uključujući kompletnu brigu o izvoznoj dokumentaciji i EUR1 obrascu. Po potrebi se mogu obezbediti posebni režimi transporta, poput temperaturnog, prevoza ADR robe, vangabaritne robe i vrednosnih pošiljki.

  • Veća fleksibilnost u slanju na različite adrese

Kada se vaše pošiljke isporučuju na više lokacija u zemlji, zbirni drumski transport pruža veliku fleksibilnost.

  • Više usluga objedinjenih u jednu

Još jedna prednost zbirnog drumskog transporta je što dodatno štedi vreme i broj podizvođača koje morate angažovati. Kompanija NELT u Srbiji i Montenomaks u Crnoj Gori osim usluge organizacije transporta, pruža i usluge carinjenja.