(VIDEO) F-Vision – „Ford Trucks“ predstavio koncept autonomnog tegljača budućnosti

Ford Trucks“ je predstavio „F-Vision“ koncept autonomnog tegljača budućnosti. Iako se radi o pravom vozilu već maketi, „Ford Trucks“ je objavio kako se radi o viziji autonomnog tegljača s četvrtim nivoom autonomne vožnje (ima ih ukupno pet), što znači da u većini slučajeva može funkcionisati samostalno.

Pogon je, naravno, električni uz sve uobičajene sisteme povezanosti. Tu su i ostala uobičajena rešenja poput kamera umesto retrovizora, naglašena aerodinamika, kao i vrata koja su savršeno ugrađena u zid kabine. Korišćeni su laki materijali, a „Ford Trucks“ je istakao kako je dizajn inspiriran Marvelovim super herojima.

Predstavljanje „F-Vision“ modela otvorilo je diskusiju među vozačima. Futuristička vizija vozila koja liči na Robokopovu glavu vrlo brzo je stvorila i pristalice i protivnike. Ubrzo nakon toga, „Ford“ je objavio film u kome se može videti „F-Vision“ u akciji.

„Ford“ nije otkrio više tehničkih detalja. Još nije poznato kolika je snaga motora ovog modela i koju razdaljinu će vozilo moći da pređe sa jednim punjenjem.