Vozač kamiona dobio 110 GODINA ZATVORA zbog stravične nesreće

Vozač kamiona koji je prouzrokovao stravičnu nesreću pre dve godine na autoputu u blizini Lejkvuda u SAD-u, u kojoj je živote izgubilo četvoro ljudi, u ponedeljak je napokon saznao kaznu. Rogel Aguilera Mederos osuđen je na 110 godina zatvora, a presudu je dočekao u suzama, pišu britanski mediji.

– Nisam imao izbora, ruke su mi vezane. Po zakonima države Kolorado morao sam da ga osudim za 27 kaznenih dela, a kod nas te kazne moraju da se služe uzastopno – naglasio je sudija Bruce Jones.

Aguilera-Mederos je u trenutku fatalne nesreće, koja se dogodila 2019. godine, radio za kompaniju iz Hjustona. Prevozio je drva, a tužitelji su utvrdili da je tog dana vozio brzinom od gotovo 140 kilometara na sat.

U vožnji se sudario da kolonom automobila, uključujući i četiri kamiona, nakon čega je došlo do stravične eksplozije i požara u kojoj su izgubljena četiri života.

– To je bio pokolj. Jedna od najgorih saobraćajnih nesreća koju smo ikad imali – kazao je predstavnik policije Lakewood odmah posle nesreće.

Osim četvoro ljudi koji su poginuli u nesreći u bolnici je sa teškim povredama završilo još šestoro osoba.

Iako se Aguilera-Mederos na sudu branio da su mu otkazale kočnice, tužioci su smatrali da je mogao bolje da reaguje i spreči nesreću.

– Mogao je da skrene u traku za kamione i tako izbegne nesreću. Jednostavno je doneo previše pogrešnih odluka – insistirali su tužioci.

Branitelj Aguilera-Mederosa je naveo da njegov klijent nije znao da su mu otkazale kočnice, kao i da nije bio u mogućnosti da zaustavi vozilo.

– Bila je to serija nemarnih odluka, ali on nije imao nameru da ikoga povredi -rekao je branioc.

Pre izricanja presude Aguilera-Mederos je molio sudiju da bude popustljiv prema njemu, a onda je briznuo u plač.

– Bila je to strašna nesreća. Preuzimam odgovornost, ali to je bila nesreća. Nikad u životu nisam nikoga povredio, niti sam to nameravao. Isus to zna, on poznaje moje srce. Ja nisam kriminalac, a ni ubica. Učinio sam sve što sam mogao… I sebe sam ugrozio kako ne bih naštetio drugima – kroz suze je govorio Aguilera-Mederos dodajući da mu je žao poginulih i povređenih.

Izvor: politika.rs

Foto: YouTube/PrintScreen