Zabranjen saobraćaj za teretnjake preko mosta „Gazela“

Saobraćaj u oba smera preko mosta „Gazela“ zabranjen je za sva teretna vozila čija je ukupna težina više od 3,5 tone – saopšteno je juče iz Auto-moto saveza Srbije.

– Sva teretna vozila, čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja idu ka Nišu, usmeravaju se na autoput E-70 do petlje za obilaznicu oko Beograda, zatim na obilaznicu, na most preko Save kod Ostružnice i dalje obilaznicom ili do Ibarske magistrale ili na autoput E-75, deonica Beograd-Niš – navodi AMSS.

Sva teretna vozila, dodaju, čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz pravca Niša idu prema Novom Beogradu, isključuju se na petlji Bubanj potok, a onda regionalnim putem idu na takozvani Kružni put oko Beograda, ka mostu preko Save kod Ostružnice i dalje do uključenja na autoput E-70, između petlji Dobanovci i Aerodrom „Nikola Tesla“.

– Takođe, sva teretna vozila, čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz Beograda i okoline, kao i iz Banata, idu ka Novom Beogradu (i dalje ka Šidu) ili Novom Sadu, preusmeravaju se na most preko Save kod Ostružnice, na obilaznicu i dalje AP E-70 i E-75 – ističe se u saopštenju.

AMSS poručuje svim vozačima kojima je dozvoljen prelazak preko mosta „Gazela“ da poštuju i ograničenje brzine dok se kreću preko mosta i postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Navode i da je, prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaj, došlo do izmene u obavljanju saobraćaja teretnih vozila, ukupne mase više od 3,5 tone, kroz Bulevar Vojvode Mišića.