„DB Schenker“ postao logistički partner „Mercedes AMG Petronas Formula 1“ tima

„Mercedes AMG Petronas Formula 1“ tim je potpisao ugovor koji se tiče svih logističkih usluga u Evropi, sa kompanijom „DB Schenker“. Četvorogodišnji ugovor, čije važenje ističe 31. decembra 2018. godine, potpisan je u sedištu tima u Brackley-u u Velikoj Britaniji. „DB Schenker“ će pružati kompletnu logističku podršku na svim evropskim stazama, test vožnjama i promotivnim događajima, uključujući transport i izgradnju „pit stop“-ova, transport trkačkih bolida i rezervnih delova, kao i izgradnju inženjerskih kancelarija.

Pet srebrnih „Mercedes Benz Actros“ jedinica za transport „Srebrnih Strela“ kao i ostala vozila za logistiku kompletnog tima biće operativna tokom cele sezone.

Povodom potpisivanja ugovora, Toto Wolff, direktor „Mercedes Benz Motorsport“ divizije je izjavio da je u Formuli 1 neophodan najveći stepen profesionalizma i preciznosti.

– To se odnosi i na logistiku. Veoma nam je drago da u timu imamo „DB Schenker“ i ne sumnjamo da će pružiti odličnu uslugu, da će moći da odgovore na promenljive okolnosti sa adekvatnom fleksibilnošću i brzinom, koju zahteva Formula 1.

– „Mercedes AMG Petronas“ se oslanja na vrhunske rezultate kako u moto sportu tako i u logistici. Zato je za nas, kao logističke eksperte, izuzetna čast ukazivanje poverenja „DB Schenker“-u kao logističkom partneru – izjavio je Jochen Müller, član borda „Schenker Deutschland AG“, odgovoran za avionski transport, sajmove i specijane transporte.

Transport će biti realizovani između sedišta „Mercedes AMG Petronas“ u Brackley-u (Velika Britanija) i sledećih lokacija gde će se održavati trke: Barselona (Španija), Monaco (Monte Carlo), Spielberg (Austrija), Silverstone (Velika Britanija), Hockenheim or Nurburgring (Nemačka), Hungaroring (Mađarska), Spa-Francorchamps (Belgija) i Monza (Italija).