Zapošljavanje 550 vozača – uz posao i vlasništvo u firmi!

Nedostatak profesionalnih vozača dostigao je taj nivo da industrija polako menja način privlačenja zaposlenih, jer tradicionalne metode više nisu dovoljne. Tako je jedna francuska kompanija rešila da zaposli 550 vozača, koji će uz posao dobiti i vlasništvo u firmi.

U Francuskoj nedostatak vozača kamiona postaje sve veći problem, nedostaje ih oko 15.000, iako je definitivno manje ozbiljan nego u Poljskoj (100.000 vozača) ili u Nemačkoj (oko 45.000 vozača).

Preduzeće „Stef Transport France“ zapošljava 3.000 vozača i trenutno traži još 550 ljudi za obavljanje regionalnog i domaćeg prevoza. „Stef Transport“ planira da angažuje 500 vozača kamiona na osnovu ugovora o stalnom radu i preostalih 50 osoba pod privremenim ugovorom.

Da bi podstakli vozače da rade u „Stef Transport„-u, kompanija im nudi akcije ili šemu štednje. Blok akcija ili štedni račun će primiti svi oni koji u će u preduzeću raditi najmanje 3 meseca. Renaud Bouet, direktor HR u kompaniji „Stef Transport France“, ističe da do sada model vlasničkog udela zaposlenih nije primenjivan u transportnim kompanijama.

Izvor: trans.eu