Actavis povećava izvoz u 2014.

Farmaceutska kompanija Actavis, u čijem sastavu je i fabrika lekova “Zdravlje” iz Leskovca, nastaviće da kontinuirano i na vreme snabdeva zdravstvene ustanove i apoteke svim neophodnim lekovima ali će obezbediti i najnoviju generaciju generičkih lekova, kaže dr Pavle Marjanović, direktor Actavisa za Srbiju i Crnu Goru. Na taj način pacijenti će biti lečeni savremenim terapijama kakve su dostupne građanima najrazvijenijih zemalja ali uz značajne uštede za državnu kasu i pacijente koji sami kupuju lekove.

– Uprkos svim ekonomskim izazovima ne očekujemo velike poremećaje u snabdevanju lekovima tokom 2014. godine jer je većina farmaceutskih kompanija prošle godine uredno isporučivala svoje lekove, a Republički fond zdravstvenog osiguranja na vreme ispunjavao svoje obaveze prema dobavljačima – kaže dr Marjanović i dodaje da očekuje da će zahvaljujući partnerskoj saradnji države i farmaceutske industrije pacijentima biti obezbeđene kvalitetne terapije.

Generalni direktor fabrike “Zdravlje Actavis” Bojan Jović podsetio je da će ove godine u Leskovcu početi i proizvodnja leka koji će se primenjivati u terapiji lečenja Parkinsonove bolesti u novom pogonu u koji je uloženo 3,7 miliona evra. Zdravlje je jedina fabrika u Actavisovom proizvodnom sistemu koja će proizvoditi ovaj lek, koji će iz Srbije biti plasiran na gotovo sva svetska tržišta na kojima Actavis posluje.

– Otvaranjem novog pogona stvorili smo snažnu osnovu za budući rast izvoza lekova s obzirom da je Actavis jedan od tri najveća proizvođača generičkih lekova na svetu – kaže Jović.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.