Belgijski Somnis Bedding poreće proizvodnju dušeka u Novom Bečeju

Belgijska kompanija Somnis Bedding, preko svoje srpske firme Berilija, uskoro bi u objektima nekadašnje Pobede u Novom Bečeju trebalo da počne proizvodnju dušeka i ostalih proizvoda za krevete. Da ta kompanija ima ozbiljne planove za srpsko tržište govori i činjenica da su nedavno kupili 30 hektara zemljišta u novoj novobečejskoj industrijskoj zoni Izlaz, pišu lokalni mediji.

Prema rečima direktora firme Sedrika De Mola, Berilija bi uskoro trebalo da počne proizvodnju u starim pogonima, a čim uznapreduje opremanje industrijske zone, počeće i izgradnju nove fabrike.

– Već smo pokrenuli radove na postojećim objektima kako bismo što pre mogli da započnemo poslovanje. Iz navedenih razloga tražimo kandidate iz oblasti računovodstva i IT-ja. Imajući u vidu izgradnju nove fabrike, ne želimo da imamo samo proizvodni pogon, već i kvalitetnu bazu kadrova. Zato nam trebaju radnici iz pomenutih oblasti, dakle, iz IT industrije, grafički dizajneri, ljudi koji imaju iskustva u prodaji i marketingu – istakao je De Mol, a prenosi portal vojvodjanski.com.

Kako je ranije najavio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj Aleksandar Sofić, kompanija Somnis Bedding će investirati preko 10 miliona evra, a u prvoj fazi očekuje se zapošljavanje 120 radnika.

Prema navodima sa kompanijskog sajta, Somnis Bedding je porodična firma osnovana 1953. godine.

Foto: somnis.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.