Vozio na sinovu karticu, pa ostao bez dozvole

Inspektori drumskog saobraćaja u Poljskoj zaustavili su prošle srede, 24. aprila, u blizini Opola vozilo koje je prevozilo ugljenu prašinu.

Ponašanje 54-godišnjeg vozača od trenutka kada su inspektori dali znak, pa do zaustavljanja, odmah je izazvalo sumnju. Vozač je odmah stao na putu i ​​vrlo nevoljno ušao u kontrolni punkt.

Nakon što su inspektori zatražili da vide vozačku dozvolu, kao i ispis sa vozačke kartice u tahografu, ispostavilo se da vozač koristi karticu koja nije njegovo vlasništvo i da se njegova kartica nalazi u kokpitu vozila.

Prilikom analize podataka utvrđeno je da je vozač prethodno koristio sopstvenu karticu. Međutim, tokom saslušanja, priznao je da je kartica koju je koristio u trenutku zaustavljanja, pripadala njegovom sinu, kao i da je znao da time krši zakon.

Utvrđeni su prekršaji za koje ukupna kazna iznosi 6.000 PLN (oko 1.400 evra). Takođe, zbog navedenih prekršaja vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola, na period od 3 meseca, navodi ITD u saopštenju.

Foto: ITD – Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Opolu (gov.pl)

  • BONUS SADRŽAJ: 

Kako izgleda voziti kiper u građevinskoj firmi? Kamioni se krive i tonu pod teretom, radi se po blatu i pesku, gradilišta su bučna, a tu je i opasnost od prevrtanja…

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.