Bosch otvorio novi pogon za proizvodnju podizača stakala u Pećincima

Kompanija Bosch otvorila je u okviru fabrike u Pećincima novu poslovnu jedinicu Comfort Actuators u kojoj će se proizvoditi podizači stakala, saopšteno je na zvaničnom sajtu Opštine Pećinci.

Fabrika u opštini Pećinci, u industrijskoj zoni Šimanovci, koja je ujedno i najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi, pripada diviziji Elektro pokretač i od početka rada predstavlja primer dobrog poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Bosch grupe na globalnom nivou. To potvrđuje i njen konstantan razvoj i širenje proizvodnog portfolija auto-delova, zahvaljujući kojem je ova kompanija već godinama među najvećim zvoznicima iz Srbije. 

– Ovom posebnom prekretnicom ostvarujemo proširenje poslova za Bosch u Srbiji. Ponosni smo na svoj rezultat, s obzirom na ogroman posao koji je naš tim uradio da bi se ovo ostvarilo. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, a moja posebna zahvalnost ide Opštini Pećinci i Razvojnoj agenciji Srbije – istakao je Jorg Krečmar, direktor Bosch fabrike, povodom obeležavanja početka rada nove poslovne jedinice

U kompaniji Bosch u Srbiji trenutno je oko 3.500 zaposlenih, dok je nova proizvodna jedinica donela još 300 radnih mesta.

– Otvaranje nove poslovne jedinice znači da širimo asortiman Bosch proizvoda, što nas dovodi korak bliže ka tome da postanemo vodeća Bosch fabrika u automobilskoj industriji. Za naše ljude to znači više radnih mesta, tako da će ceo pogon u Pećincima do kraja ove godine imati oko 3.000 zaposlenih – rekao je Frenk Dek, tehnički direktor Bosch fabrike.

Obeležavanju početka serijske proizvodnje prisustvovali su i Jovanka Jovanović, generalna direktorka Bosch Grupe u Srbiji, kao i predstavnici Opštine Pećinci i Razvojne agencije Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.