HENKEL obnovio proizvodnju u Kruševcu posle dvonedeljne pauze

Fabrika Henkel u Kruševcu obnovila je proizvodnju 16. aprila, nakon dvonedeljne pauze uvedene posle oboljevanja nekoliko radnika od korona virusa.

– Naša kompanija preduzima sve mere i svakodnevno prati zdravstveno stanje svojih zaposlenih, kako bi bila u mogućnosti da na najbolji mogući način reaguje u ovakvim situacijama – naveli su u Henkelu, ističući da je briga o zaposlenima jedan od prioriteta, što je i bio razlog da se na dve nedelje obustavi proizvodnja.

Napominju da profesionalni tim svakodnevno dezinfikuje radne i zajedničke prostorije, obezbeđena su dezinfekciona sredstva i zaštitna oprema, svima koji ulaze u fabriku meri se tempertura beskontaktnim toplomerom, dupliran je broj autobusa za prevoz radnika, postavljene su dezinfekcione barijere za kamione i vozila koja ulaze u fabriku, te uvedene mnogobrojne druge mere.

U Henkelu nisu naveli koliko je radnika obolelo i koliko je u samoizolaciji, navodeći „da poštuju privatnost svojih zaposlenih“, prenosi Danas, pozivajući se na agenciju Beta. 

I Gorenje pokrenulo linije 

I u fabrici Gorenje Valjevo je prošle sedmice, nakon tronedeljne obustave rada, ponovo pokrenuta proizvodnja uz, kako su naveli u toj kompaniji, strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa.

Grupacija Hisense Gorenje zatvorila je 23. marta sve fabrike u Evropi, iz preventivnih razloga.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.