Izvoz 100% – Italijanski ALM otvorio novi pogon za sterilne odevne predmete u Pančevu

alm_051015Italijanska kompanija ALM, koja posluje u Pančevu od 2013. godine, otvorila je novi pogon za proizvodnju sterilnih odevnih predmeta za jednokratnu upotrebu u farmaceutskoj industriji i u bolničkim operacionim salama.

Kada je počela da radi, pre dve godine, kompanija „ALM Nonwoven Manufacturing“ d.o.o. je zaposlila tridesetčetvoro ljudi, a sad ovde radi 86 šivača i krojača koji su zatvaranjem velikih tekstilnih fabrika u Pančevu dobili šansu za novi početak.

Otvaranju nove proizvodne linije prisustvovali su generalni direktor kompanije Mauro Lodola i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Prodaja kompletnog proizvodnog programa obezbeđena je u Italiji i zemljama EU, kazao je na svečanom otvaranju novog pogona na Jabučkom putu Mauro Lodora, generalni direktor kompanije i dodao da proizvodi koje planiraju da proizvode su veoma specifični.

– Namenjeni su korišćenju u onim prostorijama u kojima se proizvode lekovi, hrana. Bićemo druga firma u Evropi koja se bavi proizvodnjom takve odeće. Do sada smo u proizvodne pogone uložili više od 400.000 EUR. Zadovoljni smo poslovanjem i našim radnicima. Nadam se da će nam novi pogon biti uspešan i da ćemo dalje razvijati proizvodnju, što će nam omogućiti zapošljavanje novih radnika – rekao je Mauro Lodola.