Izvoz iz Loznice – „Nelli“ uvećava proizvodnju za 40%

U lozničkoj fabrici konditorskih proizvoda „Nelli“ u toku je montiranje opreme najsavremenije linije za proizvodnju čokolade koja će biti pokrenuta u martu 2017. godine. Za sat vremena na novoj liniji biće pakovano 40 hiljada komada čokoladica od 5,5 grama, i deset hiljada čokolada od sto grama. Naredne godine proizvodnja će biti povećana za 40%, a sa novom linijom Nelli će imati kapacitet od osam hiljada tona.

– U konditorskoj industriji kvalitet zavisi isključivo od mašina koje su jako skupe, zbog čega smo kupili najnoviju opremu od najboljih svetskih proizvođača. Vrednost novih mašina je oko 3 mil EUR. Sada montiramo opremu i računamo da će proizvodnja početi do marta 2017. godine – kaže vlasnik kompanije Mitar Obradović.

Kako ističe, očekivanja su da naredna godina bude najbolja od osnivanja.

– Proizvodnju ćemo u 2017. povećati za 40% – sada godišnje imamo 1.550 tona, sa novom linijom imaćemo kapacitet osam hiljada tona, a radićemo 2.500. U sledećoj godini očekujem da ćemo kao kompanija porasti 25% – naveo je Obradović dodajući da će nova savremena linija obezbediti proizvodnju 40 novih proizvoda.

Proizvodi kompanije „Nelli“, osim na srpskom dostupni su i na tržištima zemljama bivše Jugoslavije, Rumunije i Mađarske, a sve su prisutniji i u rafovima trgovina u Rusiji.