IZVOZ: Turski „Flex Academy“ pokrenuo proizvodnju u Priboju

Izvoz iz Priboja biće pokrenut poslovanjem turske kompanije „Flex Academy„, koja je u tom gradu pokrenula proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Proizvodni pogon, smešten u Slobodnoj zoni prostire se na površini od 20.000 m2.

Probni rad i obuku u ovoj fabrici prolazi 80 radnika. Prema najavama investitora do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao će naći 300 radnika.

Posle skoro šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, prve cevi sišle su sa trake u sredu i namenjene su za izvoz.

Prema rečima direktora firme Sulejmana Karakusa, probna faza je krenula sa dvadeset mašina za finalnu proizvodnju cevi. Uskoro se očekuje i dolazak novih.

– Za deset dana očekujemo da stigne kompletna linija, sa kojom će početi serijska proizvodnja čeličnih cevi. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice. Posle toga će u punom kapacitetu prve faze u proizvodnji raditi 160 radnika – otkriva Karakus.

Više o „Flex Academy“ 

Inače, firma „Flex Academy“ ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, svoje proizvode izvozi širom Evrope i Azije u više od 20 zemalja.

Ko još izvozi u Tursku, pročitajte OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.