Calzedonia, Euroin i Witzenmann dolaze u industrijsku zonu Kula

U industrijskoj zoni u Kuli do kraja godine biće otvorena dva pogona, u kojima će biti zaposleno 500 radnika, a dolazak u ovu opštinu najavio je još jedan strani investitor, prenose Novosti.

Predsednik opštine Velibor Milojičić saopštio je da će u novembru početi da radi pogon italijanske kompanije Calzedonia. Ova firma je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara na kojem je podigla svoj treći pogon u Srbiji. Calzedonia već ima fabrike Fiorano u Somboru i Gordon u Subotici.

U Kuli i Feketiću (opština Mali Iđoš) posluje italijanska fabrika obuće Euroin, koja u oba pogona zapošljava ukupno oko 300 radnika. Euroin proizvodi gornje delove obuće, koji se na finalizaciju šalju u Italiju.

Reč je o vrlo skupoj obući, koja u naše prodavnice stiže iz uvoza. Kompanija Euroin, čije je sedište u Ugrinovcima kod Beograda, preseliće postrojenja iz zakupljenog prostora u Kuli u novu fabriku u industrijskoj zoni u ovom gradu, a istovremeno će proširiti proizvodnju i, prema rečima Milojičića, zaposliti 200 radnika.

Pismo o namerama doneli su u Kulu i predstavnici nemačke kompanije Witzenmann, koja proizvodi fleksibilne elemente za autoindustriju. Kompanija, prisutna u 19 zemalja, namerava da u kulskoj industrijskoj zoni kupi šest hektara zemljišta za gradnju fabrike, u kojoj bi prve radnike primila početkom 2019.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.