Izvoz na tržište zapadne Evrope – „Atlantic“ otvorio fabriku energetskih pločica u Novoj Gradišci

„Atlantic Grupa“ otvorila je danas novi savremeni pogon za proizvodnju energetskih pločica u Industrijskom parku Nova Gradiška, stoji u saopštenju iz ove kompanije. Investicija je vredna 13 mil EUR, a reč je o asortimanu sportske prehrane i objedinjavanju ukupne proizvodnje ovog asortimana u sopstvenim proizvodnim kapacitetima.

– Izuzetno smo ponosni zbog činjenice da je fabrika završena za samo deset meseci, za šta smo zahvalni velikom trudu naših zaposlenih i partnera. Ovaj projekat je primer mogućnosti efikasnog investiranja u Hrvatskoj, u čemu smo imali veliku podršku lokalne zajednice i državnih institucija, kao i finansijskih partnera, pre svega Evropske banke za obnovu i razvoj – izjavio je na otvaranju Emil Tedeski.

Projekat je, naime, finansiran sopstvenim sredstvima kompanije i kreditom EBRD-a, a Nova Gradiška je izabrana kao najpovoljnija investiciona destinacija u konkurenciji više od 90 lokaliteta. „Atlantic Grupa“ je s brendom „multipower“ vodeći evropski proizvođač sportske prehrane, koja se najvećim delom proizvodi u „Atlantic“-ovoj fabrici u okolini Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) kao i u Rogaškoj Slatini (napici).

Ova investicija predstavlja nastavak konsolidacije proizvodnjih kapaciteta, pa se od danas i asortiman energetskih pločica, koje su se do sada proizvodile kod treće strane, rade u sopstvenom pogonu. Više od 99% proizvodnje iz ove fabrike namenjeno je izvozu, primarno na tržišta zapadne Evrope.

Nova fabrika u portfoliju „Atlantic Grupe“ u Novoj Gradišci predstavlja dodatnu vrednost i u drugim segmentima poslovanja kompanije, kroz mogućnost razmene znanja i širenja asortimana u saradnji s drugim poslovnim područjima koja nose prehrambeni predznak. Savremeni trendovi ishrane proizvodnju hrane usmeravaju sve više prema segmentu zdravih i funkcionalnih obroka, a uz nove kapacitete, kompetencije u okviru sistema moćiće na najbolji način da izađu u susret takvim potrebama i navikama ishrane u ubrzanom načinu života, navodi se u saopštenju „Atlantic Grupe“.