Izvoz TEKSTILA: Filip Plejn šije jakne u Raškoj

Preduzeće Luss Textile ugovorilo je saradnju sa Filipom Plejnom. U fabrici u Raškoj, koja više od 90% proizvodnje izvozi, proizvodiće se jakne pod brendom ovog poznatog modnog dizajnera.

Kako je potvrdio direktor Luss Textile Savo Mitrović, trenutno se radi na tehničkim pripremama i izradi modela nakon čega se očekuje i početak serijske proizvodnja. Ovaj projekat značajan je i za prepoznatljivost domaće tekstilne industrije u svetskim modnim krugovima.

Filip Plejn je osnivač kompanije Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, a proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj. Poseduje butike širom sveta, od Londona, Pariza, Milana do Njujorka i Hong Konga.

Plejn je prilikom posete pohvalio kapacitete fabrike u Draganićima.

– Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Evropa za nas postaje sve važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, jer ima širok spektar proizvoda – rekao je Plejn.

Luss Textile je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi. Više od 90% proizvoda plasira na evropsko tržište, a trenutno zapošljava oko 300 radnika. Namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi. Fabrika je počela otvorena u januaru 2019. godine, a dosada je ostvarila i uspešnu saradnju sa kompanijom Replay.

Izvor: PKS