IZVOZ U KINU I JAPAN: Nectar povećava plasman izvan granica Srbije

Proizvodi srpske kompanije Nectar uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana, sudeći po velikom interesovanju i namerama koje iskazuju kupci i distributeri iz tih zemalja na najvećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2018. u Parizu, saopštila je kompanija.

Nectar grupa, u okviru koje posluju kompanije Nectar, Fructal i Heba je, na sajmu u Parizu koji je okupio preko 7.200 izlagača iz 109 zemalja širom sveta, predstavila najveći deo portfolija na štandu Privredne komore Srbije.

Kako je istakao komercijalni direktor Nectar grupe Milan Radoš, kompanija je veliko interesovanje zabeležila upravo sa portfoliom organskih proizvoda pod brendom Life, kao i portfoliom pasiranog paradajza.

– Kao lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Jugoistočnoj Evropi, nastup na sajmu vidimo kao priliku za otvaranje novih tržišnih mogućnosti i širenje poslovanja na daleka tržišta koja će doneti još prilika za dalji rast i razvoj – izjavio je Radoš.

 

Radoš je ukazao da je strategija Nectara upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu, jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.

– Utisci su pozitivni i dosta kontakata je ostvareno, pre svega sa zainteresovanim kompanijama sa Bliskog i Srednjeg istoka, Saudijske Arabije, Kipra, koje su pre svega zainteresovane za gotove proizvode, a iskazane su namere za ugovore koji se odnose na distribuciju poluproizvoda. Kao kompanija koja već izvozi u preko 60 zamalja širom sveta očekujemo dalju konkretizaciju započetih pregovora – istakao je Radoš.

On je napomenuo da je kompanija Nectar najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u Jugoistočnoj Evropi sa preradom voća na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji.