Kineski Minth od aprila proizvodi i u Šapcu – U planu gradnja još jednog pogona

Jedan od vodećih globalnih proizvođača autodelova, kineska kompanija Minth, planira da u aprilu završi izgradnju svoje prve fabrike u Šapcu, gde takođe namerava da gradi i drugi proizvodni pogon.

Po završetku fabrike vredne 50 miliona evra, proizvodnja će krenuti u probnom režimu, izjavio je u utorak za agenciju Tanjug gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i podsetio da je reč o najvećoj investiciji u Šapcu u poslednjih 20 godina. U prvom pogonu Minth će zaposliti oko 170 radnika.

Gradonačelnik Šapca je ovom prilikom potvrdio i da je kineska kompanija kupila plac od 10 hektara u Severozapadnoj industrijskoj zoni grada, gde će graditi drugi pogon. Zemljište za izgradnju prvog pogona u Šapcu kupila je u maju 2021. godine.

Podsetimo, Minth već ima fabriku u Loznici, za koju se procenjuje da će biti najveći proizvođač kućišta za baterije električnih automobila u Evropi.

Minth grupacija bavi se dizajnom, proizvodnjom i prodajom delova karoserije, ukrasnih i dekorativnih delova putničkih vozila, krovnih nosača i drugih povezanih automobilskih delova, sa proizvodnim bazama u Kini, SAD, Nemačkoj, Meksiku, Tajlandu, Češkoj i Srbiji i tehničkim centrima lociranim u Kini, Nemačkoj, Severnoj Americi i Japanu.

Foto: minth.rs