Kompanija „Swarovski“ otvorila fabriku u Subotici

swarovski_070915Austrijska kompanija „Swarovski“ otvorila je prošle nedelje u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposliti još 170 radnika. „Swarovski“ u Srbiji posluje od kraja 2013. godine i zapošljava 383 radnika, a izgradnju proizvodnog pogona počeo je početkom 2014. godine. Do sada je ta kompanija u Srbiji investirala oko 22 mil EUR.

Za Dejana Jovanovića, direktora „Swarovskog“ u Subotici otvaranje nove fabrike je događaj od velikog značaja po kompaniju.

– Pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, 2012. doneta odluka o realizaciji, potom je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah posle potpisan ugovor sa Vladom Srbije, koji podrazumevao obavezu o investiranju – podsetio je Jovanović.

– Doneta je odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, te je decembra 2013. usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u iznajmljenom prostoru. Po rečima Toru Nordhajdera iz kompanije „Swarovski“, fabrika u Subotici pruža važnu logističku podršku do sedišta u Vatensu u Austriji.

– Ova kombinacija nam omogućava da pružimo optimalnu uslugu i specifična rešenja svojim strateški najvažnijim korisnicima – istakao je Nordhajder.