Konkurs za izbor najboljih kompanija na Zapadnom Balkanu otvoren do 15. februara

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pozvao je kompanije da učestvuju na Otvorenom regionalnom takmičenju za izbor najboljih firmi na Zapadnom Balkanu. Konkurs je otvoren do 15. februara, a nagrade će biti dodeljene u Skoplju 29. marta.

Kako je saopštila Pivredna komora Srbije (PKS) nagrade će biti dodeljene u šest kategorija i to: Vodeći investitor, Najbolji izvoznik, Šampion zaštite životne sredine, Digitalni šampion, Uspešni dobavljač u regionalnom lancu, Najinovativnija kompanija.

KIF ZB 6, zajednička regionalna privredna komora koja okuplja i zastupa interese više od 350.000 kompanija Zapadnog Balkana, raspisala je konkurs uz podršku Evropske komisije, povodom pet godina od uspostavljanja Zajedničkog regionalnog tržišta. U Skoplju će biti dodeljena ukupno 21 nagrada, navodi se u saopštenju.

U kategoriji vodeći investitor u ekonomijama Zapadnog Balkana biće dodeljena jedna nagrada, za kompaniju sa najvećim rastom izvoza u regionu u 2022. predviđeno je šest priznanja (jedno po ekonomiji), koliko i za šampione zaštite životne sredine i digitalne šampione na Zapadnom Balkanu.

Nagradu uspešni dobavljač u regionalnom lancu poneće jedna kompanija, kao i nagradu najinovativnija kompanija na Zapadnom Balkanu.

Kriterijumi za izbor pobednika, formular za prijavu i više informacija o takmičenju nalaze se OVDE.