Kragujevački “Becchis osiride“ ostvario izvoz od 3 mil EUR

Preduzeće “Becchis osiride“ iz Kragujevca, koje se bavi proizvodnjom zvučne izolacije za autoindustriju, ostvarilo je prosle godine izvoz u vrednosti od 3 mil EUR, a plan je da se u ovoj godini prodaja uveća za četvrtinu. Proizvodi se isporučuju fabrikama „Fiat“-a u Evropi i Brazilu, kao i kompaniji „Suzuki“.

Firma “Becchis osiride“ čije je sedište u Torinu posluje u pogonima nekadašnjeg kragujevačkog preduzeća „Azma“ koje je kupila 2011. godine.

Bavi se dominantno proizvodnjom zvučne izolacije za autoindustriju, a oko 60% ide u izvoz. Uz ostvaren plasman u vrednosti od 5,5 mil EUR u prošloj godini, firma “Becchis osiride’ ima ambiciozne planove i za 2016.

Prema rečima direktora firme “Becchis osiride“, Velimira Stamenića, dugoročni planovi firme vezani su za povećanje obima proizvodnje, proširivanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, što u mnogome zavisi i od toga da li će se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi novi model. Problemi sa kojima se susreću u svom poslovanju su neusklađenost carinskih procedura, sporost administracije.