Niška NeoMedica proizvodiće hematološke reagense u Egiptu

Domaća kompanija NeoMedica iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti „In-vitro“ dijagnostike, iz Srbije u Egipat. To je potvrđeno 3. februara u Kairu svečanim potpisivanjem Ugovora o saradnji između kompanija NeoMedica i El Hoda i državne agencije Egipta UPA (The Egyptian Authority for Unified Procurement and Medical Supply).

Na ovaj način, NeoMedica i srpska inovativna tehnologija ušle su na velika vrata egipatskog tržišta i zemalja okruženja, rame uz rame sa velikim državama i tehnološkim gigantima, saopštila je Privredna komora Srbije.

Reagensi će biti proizvedeni pod brendom NeoMedica u najmodernijim proizvodnim pogonima lokalnog partnera El Hoda, dok će UPA osigurati plasman na egipatsko tržište i biti podrška u izvozu u zemlje okruženja.

NeoMedica će preneti svoj know-how u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese, kako bi garantovala visok kvalitet proizvedenih reagenasa.

NeoMedica i njen distributer El Hoda i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine, a potpisani ugovor kojim se definiše proizvodnja hematoloških reagenasa potvrda je višegodišnje čvrste saradnje. Svečanosti u Kairu prisustvovali su visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske i kompanije El Hoda, dodaje se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Foto: Pixabay/fernandozhiminaicela, ilustracija